Wie een plooibare smartphone in België dacht te kopen, is eraan voor de moeite: Samsung en Huawei laten ons land links liggen

Bron © BELGA

De Galaxy Fold. Foto: BELGAIMAGE

De Galaxy Fold, de smartphone met opvouwbaar scherm van Samsung, zal dan toch niet in België te koop zijn. Dat was aanvankelijk wel de bedoeling, maar toen kwamen problemen met het toestel aan het licht en werd de lancering wereldwijd uitgesteld. Ook Huawei laat België links liggen voor zijn plooibare Mate X.

De Galaxy Fold moest eigenlijk op 3 mei in België te koop zijn. Alles was geregeld: Proximus kreeg exclusiviteit om het toestel bij de lancering te verkopen en het zou 2.020 euro kosten. Maar toen bleek dat journalisten verschillende defecten vaststelden bij testtoestellen, stuurde Samsung het toestel terug naar de tekentafel.

Vrijdag brengt Samsung de vernieuwde versie van de Fold op de markt. Eerst in thuisland Zuid-Korea, en nadien in landen als Duitsland, Frankrijk, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In België en Nederland is er geen lancering gepland, laat een woordvoerster in ons land weten.

Ook Samsungs concurrent Huawei lanceert binnenkort een telefoon met opvouwbaar scherm. Ook die zal niet in de Belgische winkelrekken liggen, bevestigt een woordvoerder. De reden is dat de focus bij dat toestel ligt op het supersnelle 5G-netwerk. In België is de uitrol daarvan vertraagd door politiek gekibbel, terwijl er onder meer in Groot-Brittannië en Duitsland al 5G-netwerken actief zijn in verschillende steden.

Door adm
AANGERADEN