Romelu Lukaku en 7 andere Belgen in Guiness Book of Records, net als deze bizarre krachttoeren

De nieuwste ‘Guinness World Records’ ligt opnieuw in de winkel. Goed voor 256 pagina’s zottigheden, weetjes, topprestaties, hoogte-, laagte- en lengterecords, immense snelheden en vooral ook acht Belgische vermeldingen.

Hoogste windsurfsnelheid bij de heren

In juli 2018 brak de Belgische windsurfer Vincent Valkenaers het record van 2006 met een snelheid van 78,21 km per uur.

Langste rij zandkastelen

Op 15 september 2018 bouwden medewerkers van het Belgische ondersteuningsnetwerk Gumption in het kader van een teambuilding een muur van 1.924 zandkastelen. De locatie: het strand van Brouwersdam in Nederland.

Romelu Lukaku en 7 andere Belgen in Guiness Book of Records, net als deze bizarre krachttoeren
Foto: Foto Kurt

De duurste duif

Op 17 maart van dit jaar bracht duif Armando van West-Vlaming Joël Verschoot 1.252.000 euro op tijdens een veiling.

Verste afstand gefietst in 1 uur zonder gangmaker en met staande start

Victor Campenaerts reed op 16 april van dit jaar 55,089 km ver. Daarmee brak hij het record van Bradley Wiggins, die 54,526 km ver reed.

Grootste spelletje vriestikkertje

1.391 mensen speelden op 14 september 2018 vriestikkertje in Duffel. Bij dit spel worden spelers ‘bevroren’ door hen aan te tikken. Ze zijn ‘uit’, tenzij ze door een andere speler worden ontdooid.

Romelu Lukaku en 7 andere Belgen in Guiness Book of Records, net als deze bizarre krachttoeren
Foto: BELGA

De jongste UEFA Europa League-doelpuntenmaker

Een titel die nog steeds van Romelu Lukaku is. Op 17 december 2009 scoorde hij met Anderlecht twee keer tegen Ajax. Hij was toen 16 jaar en 218 dagen oud.

Langste tienerhaar

In november 2018 hadden de lokken van de 16-jarige Nilanshi Patel uit India een lengte bereikt van 1,75 meter. Sinds haar zesde zag ze geen kapper meer. Ze wast haar lange haren één keer per week, het drogen duurt een halfuur. Meestal draagt ze het in een vlecht, tenzij ze tafeltennis speelt. Dan maakt ze een knot.

Meeste likes

Een foto van een ei kreeg liefst 53.427.655 likes. Het beeld werd op 4 januari van dit jaar gepost op @world_record_egg. Een Instagram-account met als enige doel het record van Kylie Jenner – 18 miljoen likes voor een foto – te breken. Wat dus gelukt is in amper tien dagen tijd.

Snelste tijd om een Rubik’s Cube geblinddoekt op te lossen

De meesten kunnen het niet eens zonder blinddoek. Maar de Amerikaan Stanley Chapel slaagde er dus in om mét blinddoek in amper 1 minuut en 29 seconden de kleurtjes van de kubus juist te draaien.

Meeste mayonaise eten in drie minuten

Wiskundedocente Michelle Lesco uit de VS is een getalenteerde wedstrijdeter. Ze at niet alleen als snelste ooit een bord pasta leeg in 26,69 seconden, ze bezit ook het record van ‘het snelst een hotdog eten zonder handen’ (21,60 seconden) en het meeste mayonaise eten in drie minuten. Ze speelde er 2,448 kg van binnen, of 3,5 potten.

Oudste driesterrenchef

Jiro Ono is met zijn 93 jaar – volgende maand wordt hij 94 – nog steeds de oudste kok ter wereld met drie Michelinsterren. Zijn sushirestaurant Sukiyabashi Jiro in Tokio bevindt zich in een metrostation en heeft maar plaats voor tien man.

Romelu Lukaku en 7 andere Belgen in Guiness Book of Records, net als deze bizarre krachttoeren
Foto: Jon Enoch

Kleinste hengst

Bombel heeft een schofthoogte van 56,7 cm en leeft in Polen. Zijn ouders hebben nochtans een gemiddelde hoogte, maar al snel na de geboorte bleek dat Bombel klein zou blijven. Bombel behoort tot het ras Appaloosa, dat een gemiddelde hoogte tussen de 142 en 152 cm haalt.

Grootste barbecue-aansteker

De Amerikanen Peter Sripol en Samuel Foskuhl maakten met een onkruidverbrander, een soldeerlamp en een elektrische ontsteking de grootste aansteker ter wereld. Goed voor een lengte van 2,17 meter. En hij werkt.

Langste droogteperiode

En wij maar klagen als het eens enkele weken niet regent. In de Chileense stad Arica viel er tussen oktober 1903 en januari 1918 geen druppel regen.

Meest getatoeëerde man

Lucky Diamond Rich uit Australië zat intussen al meer dan duizend uur bij de tatoeëerder op de stoel. Zelfs zijn oogleden, de huid tussen zijn tenen én zijn tandvlees kregen een laagje inkt.

Romelu Lukaku en 7 andere Belgen in Guiness Book of Records, net als deze bizarre krachttoeren
Foto: BELGAIMAGE

Duurste glas cognac

Op 21 maart 2018 werd in de bar Hyde Kensington in Londen een glas Rome de Bellegarde-cognac van 40 ml verkocht voor 12.507 euro aan de Indiër Ranjeeta Dutt McGroarty. De cognac kwam uit een fles die zou dateren uit 1894. De opbrengst ging naar een goed doel.

Meeste ijsbolletjes op een hoorntje

Op 17 november 2018 kon Italiaan Dimitri Pacniera tien seconden lang 125 ijsbolletjes op een hoorntje houden in Rome. Het was al de vijfde keer dat hij het record brak.

Door Chris Snick