Pascale Naessens pakt het ‘nog eenvoudiger’ aan in boek nummer 10

In ‘Nog eenvoudiger 2’ kookt Pascale Naessens opnieuw met vier ingrediënten. Foto: Walter Saenen

Pascale Naessens stelde donderdag haar tiende kookboek voor: ‘Nog eenvoudiger 2’. “Een boek waar ik een jaar aan gewerkt heb. Zelf gewerkt, want alle recepten komen van mij, ik heb geen assistenten.”

Opvallend is dat Naessens op de cover van haar boek ‘low carb & keto recepten’ vermeldt. Daarmee zit ze perfect in de hype van het ketodieet. Al is het haar daar niet om te doen, zo zegt ze. “Eigenlijk heb ik in zeer veel van mijn boeken al ketorecepten gezet. Zelfs al in het eerste. Maar doelbewust heb ik dat woord toen niet gebruikt. Ik kreeg al genoeg de wind van voren omdat ik het alleen nog maar had over het mijden van koolhydraten. Nu is de tijd er wel rijp voor om dat erbij te vermelden. Zelfs al was er de voorbije weken nog wat ophef over keto, maar die wind zal wel snel gaan liggen.”

Naast het boek lanceerde Naessens gisteren ook een eigen app. “Je opent je koelkast, kijkt welke ingrediënten je hebt en geeft ze in. Je krijgt prompt enkele gerechten, in welk boek het recept staat en ook het boodschappenlijstje dat je aanpast aan het aantal gasten.”

Aan ophouden denkt ze nog niet. “Volgend jaar komt er nog een boek. En ik start opnieuw van nul, want ik maak nooit meer dan twee boeken van een reeks.”

‘Nog eenvoudiger 2’ is uit bij Lannoo en kost 25,99 euro.

 

bekijk ook

 

Pascale Naessens in tranen na telefoontje van Paul Jambers: “Ik zou nooit zonder passie kunnen leven”

Pascale Naessens over ouder worden en het gebruik van botox

Door csn
Meest recent