Domenico Pozzovivo mag na een maand en vijf operaties ziekenhuis verlaten

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Bijna een maand nadat hij op training werd aangereden door een auto, heeft Domenico Pozzovivo het ziekenhuis mogen verlaten. De onfortuinlijke renner van Bahrain Merida brak bij het ongeval in het Zuid-Italiaanse Cosenza zijn linkerelleboog en rechterscheenbeen en ging daarna vijf keer onder het mes.

“Pozzovivo heeft met succes vijf operaties ondergaan en is nu klaar om aan zijn herstel te werken”, bevestigt de teamdokter van Bahrain Merida, Carlo Guardascione. “Hij is vanmorgen ontslagen uit het ziekenhuis en vanmiddag is hij overgebracht naar het IRR Rehabilitatie-instituut in Turijn. Daar zal hij onmiddellijk beginnen met een intensieve therapie om te herstellen van de breuken aan zijn linkerelleboog en rechterscheenbeen die hij opliep bij zijn botsing met een wagen een maand geleden. We hebben vertrouwen in de experten bij het IRR.”

De 36-jarige Pozzovivo was zich voor het ongeluk aan het voorbereiden op de Vuelta. Hij zou er de kopman worden van Bahrain Merida. Eerder dit seizoen hielp Pozzovivo Vincenzo Nibali aan een tweede plaats in de Giro, waarin hij negentiende werd.

AANGERADEN
Meest recent