Omstreden Britse prins Andrew heeft het even moeilijk bij bloemenhulde in Brugge

Brugge -

In Brugge hebben zaterdagochtend prins Laurent en de Britse prins Andrew de bevrijding van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht. Maar bij de bloemenhulde aan het monument voor Charles II sloeg Andrew, die de laatste tijd sowieso al onder vuur ligt, een mal figuur.

Op 12 september 2019 zal het precies 75 jaar geleden zijn dat Brugge bevrijd werd. Door middel van onderhandelingen dwong generaal-majoor Harry Wickwire Foster de bezetters tot de aftocht. Dat zorgde ervoor dat er geen slachtoffers vielen en dat de Brugse monumenten gevrijwaard bleven.

De bevrijding van Brugge werd vrijdagavond naar jaarlijkse gewoonte herdacht met een concert in de kerk van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken. Zaterdagochtend stond onder andere een bloemenhulde door de Britse prins Andrew, de tweede zoon van Queen Elisabeth, aan de gedenksteen voor de Engelse koning Charles II in de Hoogstraat gepland. Andrew kreeg een bloemenkrans overhandigd, maar wist duidelijk niet goed wat hij daarmee aan moest. Tot iemand van de organisatie hem te hulp schoot.

In het oog van de storm

Door zijn vriendschap met Jeffrey Epstein staat de Britse prins Andrew de laatste tijd in het oog van de storm. Zo was de hertog van York bijvoorbeeld niet meer welkom op een officiële activiteit in Noord-Ierland. Zijn aanwezigheid in Brugge lokte echter geen negatieve reacties uit bij het opgekomen publiek.

LEES OOK.Het net sluit zich rond Britse prins Andrew: wat deed hij met Miss Rusland in privéjet van omstreden miljardair Jeffrey Epstein?

Door belga
AANGERADEN
Meest recent