Chris Froome opnieuw onder het mes nadat hij… pees oversnijdt met keukenmes: “Dit is niet mijn jaar”

Foto: Twitter

Dat 2019 maar snel voorbij is, moet Chris Froome gedacht hebben. De viervoudige Tourwinnaar belandde afgelopen nacht in het ziekenhuis nadat hij een pees in zijn hand oversneed met een keukenmes.

“Stommiteit: duim gesneden met een keukenmes waardoor ik opnieuw in het ziekenhuis ben beland. Pees opnieuw aan elkaar genaaid”, tweette Froome vanochtend. “Jullie zullen de komende weken weinig ‘duimpjes’ zien van mij.

De Keniaanse Brit is nog altijd herstellende van een zware val, begin juni gemaakt tijdens de verkenning van de tijdrit van het Criterium du Dauphiné. Froome hield aan zijn tuimelperte verscheidene zware blessures over: rechterdijbeenbreuk, elleboogfractuur en een handvol gebroken ribben. Een week later werd ook nog een nekbreuk vastgesteld. De revalidatie verliep tot nu toe voorspoedig maar door dit ongeval zal Froome toch weer enige achterstand oplopen.

LEES OOK. Extra opdoffer voor Chris Froome na val in Dauphiné: Brit heeft ook gebroken nek en moet zes weken in ziekenhuis blijven

Door gvdl
AANGERADEN