“Het gaat zo bevrijdend zijn”: Sam Bettens kijkt uit naar operatie om borsten te laten verwijderen

Bron © Joe

Het is inmiddels al enkele maanden geleden dat Sam Bettens (46) bekend maakte dat hij transgender is en voortaan als man door het leven zal gaan. Op radiozender JOE vertelde hij zaterdag aan Ann Van Elsen hoe hij helemaal klaar is voor de volgende stap in zijn transitie.

Sam Bettens was zaterdag, samen met zijn broer Gert, te gast in ‘De familie van Elsen’ op radiozender JOE. Tijdens het programma vertelde Sam dat hij enorm uitkijkt naar zijn zogenaamde ‘top surgery’, het moment waarop de borsten worden verwijderd.

“Mijn borsten gaan weg, eindelijk”, zei hij. “Nu draag ik nog een binder, maar die voelt letterlijk en figuurlijk als heel strak aan. Het gaat zo bevrijdend zijn.”

Sam moest intussen al meerdere obstakels overwinnen. Zo vertelde hij hoe zijn stiefkinderen de grootste rem waren bij zijn transgenderverhaal. “Ik voelde dat ik al een redelijk grote last op de kinderen legde omdat wij lesbisch waren. Daar kleefde al een groot stigma aan. Het is niet toevallig dat mijn verhaal pas begon als de kinderen aan de universiteit zaten. Dan was er ruimte.”

bekijk ook

Sarah Bettens gaat voortaan door het leven als Sam: “Al één maand bezig met medicatie”

Door nadb