Lichaam van zoon van met messteken vermoord koppel uit de Schelde gehaald

In dit huis in Thimougies (Doornik) vond het gerecht de lichamen van Henry Vanlerberghe en Lena Vangheluwe

Oudenaarde / Kluisbergen -

De zoon van het gepensioneerde koppel, Henry Vanlerberghe en Lena Vangheluwe, uit Kluisbergen dat in hun woning in Thimougies vermoord werd teruggevonden, is overleden. Het lichaam van de man werd donderdag uit de Schelde in Oudenaarde gehaald. Het onderzoek naar het overlijden van de zoon loopt nog, zegt het Oost-Vlaamse parket, maar voorlopig zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet.

Het lijk werd door een visser gevonden aan een afvoer van een waterzuiveringsstation ter hoogte van de Leebeekstraat, waarna de brandweer het lichaam uit de Schelde haalde. Een autopsie moet de man nog formeel identificeren en duidelijk maken waaraan hij is overleden. Maar niemand twijfelt eraan dat het gaat om Benny, de zoon uit het eerste huwelijk van Lena. Het is ook zo goed als zeker dat er een verband is met de dood van Henry en Lena.

Het is nog onduidelijk of het om een ongeluk of een wanhoopsdaad gaat. Het lichaam van de man werd alleszins gevonden nog voor het gepensioneerde koppel dood werd teruggevonden in Doornik, op vrijdag.

LEES OOK. Lena (66) en Henry (69) hadden heel leven in hun groentewinkel gewerkt: “Vermoord, net nu ze van hun pensioen konden genieten” (+)

Lena en Henry hadden zich na hun pensioen teruggetrokken net over de taalgrens. Jarenlang hadden ze een groentezaak uitgebaat in Kluisbergen. Donderdagavond was een neef van het koppel langsgeweest, maar hij zag door het raam hoe zijn oom in de zetel lag te slapen en besliste het koppel met rust te laten. Toen hij op vrijdagochtend zijn oom nog op exact dezelfde plek in die zetel zag liggen, besefte de neef dat er iets grondig fout was. De politie en het gerecht van Doornik stelden vast dat zowel Henry Vanlerberghe als zijn vrouw Lena met messteken om het leven waren gebracht. Wellicht gebeurde dat donderdag al.

Door pma, cel, lbo
AANGERADEN