Gezinsdrama in Nederland: agent (35) schiet twee kindjes en ex-partner dood

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Het gezinsdrama in Dordrecht, in het zuiden van Nederland, heeft vier levens geëist. Een 35-jarige agent schoot maandagavond zijn twee kindjes en beroofde zichzelf nadien van het leven. De ex-partner van de man overleed dinsdag in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het incident vond maandagavond plaats in een woning in de straat Heimerstein. Rond half zeven vuurde een man meerdere kogels af. Zijn twee kindjes, van acht en twaalf jaar, kwamen daarbij om het leven. Hun 28-jarige moeder, de ex van de schutter, werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze dinsdag aan haar verwondingen.

LEES OOK. Waarom vrouwen een relatiebreuk al te vaak met hun leven bekopen: “Een dominante partner verlaten is zeer gevaarlijk” (+)

De vermoedelijke dader, een 35-jarige agent die werkzaam was bij de politie-eenheid van Rotterdam, beroofde zichzelf na de schietpartij van het leven. Volgens buurtbewoners was het koppel al een tijdje verwikkeld in een scheiding, maar woonden ze wel nog samen.

Meerdere ambulances, politie-eenheden en twee traumahelikopters kwamen ter plaatse, een deel van de buurt werd afgezet door de politie.

(lees verder onder de foto’s)

Gezinsdrama in Nederland: agent (35) schiet twee kindjes en ex-partner dood
Foto: AFP
Gezinsdrama in Nederland: agent (35) schiet twee kindjes en ex-partner dood
Foto: EPA-EFE
Gezinsdrama in Nederland: agent (35) schiet twee kindjes en ex-partner dood
Foto: REUTERS

“Zeer heftig”

Plaatselijk PvdA-politicus Alexander Jansen was net op weg naar een vergadering toen de politie zijn straat afzette, zegt hij aan lokale media. “Ik zag een enorme uitruk van hulpdiensten”, aldus Jansen. “Ook is de hele straat uitgelopen: tientallen buurtbewoners liepen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Ik kon nog net op tijd de straat uitkomen, inmiddels staat de hele wijk vol met hulpverleners en kunnen buurtbewoners geen kant meer op.”

“Het gaat hier om een heel rustige dorpswijk”, aldus Jansen. “Hier gebeurt eigenlijk nooit wat. Bij mij zijn geen problemen met de veiligheid bekend. Ik ben benieuwd wat erachter schuilt. Laten we hopen dat ze de dader te pakken hebben.”

Ook de Dordrechtse burgemeester Wouter Kolff laat op Twitter weten “zeer geraakt” te zijn door het “zeer heftige incident” en “enorm mee te leven met alle betrokkenen”.

Bijeenkomst in Dordrecht

De gemeente Dordrecht organiseert dinsdagavond een bijeenkomst naar aanleiding van de schietpartij maandagavond in de stad, waarbij twee volwassen en twee kinderen uit hetzelfde gezin omkwamen. Burgemeester Wouter Kolff bevestigde dat het vierde dodelijke slachtoffer de moeder van het gezin is.

“Dit gezinsdrama roept begrijpelijkerwijs veel emoties op in Dordrecht. Onder andere bij nabestaanden, in de buurt, bij vrienden, klasgenoten en teamgenoten, maar niet in de laatste plaats ook bij de politieorganisatie. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen”, zei Kolff.

De bijeenkomst vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Dordrecht vanaf 19.30 uur. De gemeente opent dinsdag een condoleanceregister in het stadskantoor.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Door jvh, mtm