Al elf bezoekers op zwarte lijst van Gents zwembad Rozebroeken

Archiefbeeld Foto: fvv

Gent -

Al elf mensen staan op de zwarte lijst van zwembad Rozebroeken. Uitbater LAGO startte eind juli met elektronische identiteitscontroles naar aanleidingen van enkele gevallen van grensoverschrijdend gedrag. Wie zich misdraagt, is zeker drie maanden niet meer welkom.

Diether Thielemans, algemeen directeur van LAGO maakte dat cijfer maandagavond bekend tijdens de commissie Vrije Tijd, Publiekszaken en Pensioenen. Het gaat volgens de directeur om mensen die zich schuldig maakten aan ongewenste aanrakingen, voyeurisme en agressie.

Nog maandagavond stelde Thielemans de resultaten van een interne en externe audit voor. Daaruit blijkt onder meer dat er in Rozebroeken geen zwijgcultuur en een goed samenwerking met de politie is. Minder goed is het gesteld met de ondersteuning van de redders, de interne communicatie en de kennis van procedures en processen. “We gaan er mee aan de slag”, benadrukte Thielemans.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, had het zwembad Rozebroeken afgelopen maanden 19 procent minder bezoekers. “Dat is zeer zwaar, maar op lange termijn zijn deze maatregelen een goede zaak”, besluit Thielemans.

Schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD) zei nog dat het stadsbestuur nauwer gaat samenwerken met LAGO. “We volgen de situatie op de voet en ik zie dat LAGO hard werkt aan de maatregelen en acties onderneemt om de problemen aan te pakken. LAGO ging bovendien verder dan de commissie had gevraagd, door zowel een interne als externe audit te doen. Het dalende aantal bezoekers is natuurlijk slecht nieuws, maar ik ga ervan uit dat het een tijdelijk fenomeen is”, zegt Bracke.

Door sln