Ruzie tussen kraampjeshouders aan basiliek Scherpenheuvel loopt zwaar uit de hand: vrouw (53) neemt waterpistool en bespuit concurrenten met urine

Foto: mmv

Scherpenheuvel / Scherpenheuvel-Zichem / Tielt-Winge -

Het zit er bovenarms op tussen enkele kraampjeshouders in Scherpenheuvel. Zaterdagavond schoot een van de marktkraamsters, een 53-jarige vrouw, met een waterpistool naar twee concurrenten. In het waterpistool zat geen water, maar urine, meldt het parket van Leuven.

De jarenlange vete tussen de kraampjeshouders aan de basiliek van Scherpenheuvel bereikte zaterdagavond een triest hoogtepunt. De 53-jarige vrouw nam een waterpistool en spoot er urine mee op een concurrerend echtpaar uit Tielt-Winge.

De man kreeg de vloeistof op zijn hoofd, de vrouw in haar gezicht. Na een tijdje begon het gezicht van de vrouw te gloeien en begaf ze zich naar het ziekenhuis. Daar stelde men roodheid vast op de plaats waar de vloeistof terecht was gekomen. Er werd een wetsdokter aangesteld.

Het parket ondervroeg zowel de vrouw die de vloeistof had gespoten als haar 25-jarige dochter, die ook een kraampje uitbaat aan de basiliek. Die laatste gaf toe dat ze het waterpistool had gevuld met urine en dat haar moeder ermee had gespoten. Het gebruikte waterpistool rook ook duidelijk naar urine.

Niet eerste keer

De andere kraamuitbaters wensten niet te reageren. Het is wel niet de eerste keer dat er hommeles is in Scherpenheuvel. In 2014 waren er ook klachten bij de politie omdat sommige uitbaters zich volgens anderen “niet aan de regels hielden van wat ze mochten verkopen”. En ruim tien jaar geleden hadden twee uitbaters er ook jarenlang ruzie over de prijs van de kaarsen en de standplaats van hun kraam.

Door mmv, csn, mtm
AANGERADEN