Abonnee worden? Kies je leesformule

10/09/2019 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

   PMA, if

Huiszoeking bij zoon (38) van vermoord gepensioneerd koppel

Speurders van de federale gerechtelijke politie van Doornik hebben maandagmiddag in Oudenaarde het huis doorzocht van Benny R. (38), de zoon van het vermoorde gepensioneerde koppel Henry Vanlerberghe (69) en Lena Vangheluwe (66) . De zoon werd zelf vorige week dood aangetroffen in de Schelde.

De huiszoeking is opmerkelijk, omdat tot nu de twee dossiers afzonderlijk behandeld werden. Het gerecht in Doornik onderzocht de moord op het koppel in Thimougies, terwijl het Oost-Vlaamse parket de dood van de zoon onder de loep namen. “We zien voorlopig geen verband”, was tot zondag de uitleg. In Oudenaarde bestudeerden de Franstalige speurders duidelijk ook het overlijden van Benny R.

“Het is voorbarig te zeggen dat de zoon betrokken is bij de moord op de ouders”, zegt het parket van Doornik. Maar het is wel een piste waar ze rekening mee houden, klinkt het. “De sporen die we in het huis van de vermoorde ouders vonden, zullen ons naar de moordenaar moeten leiden. We vertrekken niet van een verdachte, om vervolgens bewijzen tegen hem te zoeken.”

(pma, cel)

AANGERADEN
Meest recent