Scouts Jova barst uit voegen en krijgt nieuwbouw

Scouts Jova barst uit haar voegen en krijgt een nieuwbouw. De werken starten in januari. Foto: IF

Gent -

Scouts Jova in Gentbrugge is in enkele jaren dubbel zo groot geworden. De jeugdbeweging barst uit haar lokalen. Een nieuwbouw brengt soelaas.

Van 60 naar 125 leden in enkele jaren tijd. Het gaat scouts Jova in de Nelestraat voor de wind. In die mate zelfs dat de lokalen van de jeugdbeweging te klein zijn geworden om het almaar stijgende leden­aantal op te vangen. “Zeker bij slecht weer is dat een probleem”, zegt groepsleidster Helena Oushoorn (23).

Volgend jaar komt daar verandering in. Dan krijgt de scoutsgroep een nieuwbouw: een groot lokaal met sanitair dat via een mobiele wand kan worden opgedeeld in twee ruimtes. “Handig, want we delen onze lokalen met de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM)”, zegt Oushoorn.

Leiding

De Stad investeert zo’n 200.000 euro in de nieuwbouw, die volledig uit hout zal worden opgetrokken. Tegen april moeten de werken zijn afgerond. “2020 wordt een echt feestjaar”, klinkt het. “We vieren dan ook ons tachtigjarig bestaan.”

Volgens Oushoorn zijn de meeste jeugdbewegingen in Gent aan het boomen. “Jammer genoeg evolueert onze leidersploeg niet mee. Het is de jongste jaren altijd spannend geweest om voldoende leiders te lokken. Nu is het op de valreep gelukt.”

www.jovascouts.be

Door Tuly Salumu