Greg Van Avermaet leidt CCC-troepen in Canada: “We gaan de race zo lastig mogelijk maken”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Greg Van Avermaet voert de selectie van CCC aan in de GP van Quebec (vrijdag) en GP van Montreal (zondag). De olympisch kampioen won in 2016 in Montreal en stond in totaal al zeven keer op het podium in Canada.

“Ik kijk ernaar uit te koersen in Quebec en Montreal want het zijn twee hoofddoelen van mij in het seizoen. Vorige week had ik een goed gevoel in de Bretagne Classic (hij werd zesde op 1 september, red). Mijn benen waren beter dan het resultaat laat uitschijnen”, zegt de Waaslander. “In deze periode van het jaar lijk ik altijd goeie benen te hebben. Met het WK in Yorkshire als extra motivatie heb ik stevig doorgetraind. Hopelijk werpt het zijn vruchten af. De GP’s van Quebec en Montreal zijn zware wedstrijden die goed passen bij mijn manier van koersen. Ik spurt graag na een lange en zware wedstrijd, dus gaan we de race zo lastig mogelijk maken. Het wordt een goede graadmeter voor iedereen die naar het WK trekt en we zullen zien wat er nog moet gebeuren om mijn vorm de volgende weken aan te scherpen.”

Van Avermaet krijgt in Canada steun van Serge Pauwels, de Tsjech Josef Cerny, de Duitser Simon Geschke, de Zwitser Michael Schär, de Amerikaan Joey Rosskopf en de Pool Lukasz Wisniowski.

Door Maarten Delvaux