Vergeetachtige vrouw heeft auto terug, maar die moet wel opnieuw ingeschreven worden

De auto in kwestie is terecht. Foto: if

Roeselare / Ardooie -

Monique Pollet uit Koolskamp heeft haar Volvo V50 terug. De vrouw had haar wagen vrijdag in het centrum van Roeselare geparkeerd, maar vond hem na een bezoek aan het ziekenhuis en een tearoom niet meer terug.

Na een urenlange zoektocht afgelopen weekend en berichten op Facebook en in de media kwam er dinsdagmorgen eindelijk positief nieuws. “Mensen en de politie hebben hem zien staan in de Iepersestraat, niet zo ver van het ziekenhuis waar ze was geweest”, zegt Tina Meese, een vriendin van Monique die de zoekactie op poten zette.

Monique was vrijdag langsgeweest in de campus Wilgenstraat om haar man Luc Dorny (66) te bezoeken. Die raakte zwaargewond bij een ongeval met een quad enkele weken geleden.

Normaal rijdt Monique nooit met de wagen, maar door het ongeval van Luc kan ze niet anders. Omdat haar man er nog altijd slecht aan toe is, zat de vrouw uit Koolskamp vrijdag elders met haar gedachten toen ze haar auto parkeerde.

Pas toen ze terugkwam van een tearoom waar ze enkel koffies had gedronken, besefte ze dat ze niet meer wist waar ze haar Volvo had geplaatst. Ze verwittigde kennissen, die afgelopen weekend zeven uren op zoek gingen. Door een uitgebreide beschrijving op internet maandag werd de auto dinsdagmorgen al gespot.

“Maar omdat hij geseind stond door de politie moet hij worden herkeurd en heringeschreven”, zegt Tina. “We mogen de wagen wel naar huis rijden, maar moeten de nummerplaten dan opsturen.”

Door gsd
AANGERADEN