E-steps niet welkom op Oktoberfesten

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: rr

Wie hoopte zich met een elektrische step van en naar de Oktoberfesten te verplaatsen, moet op zoek naar een ander vervoermiddel. Het jaarlijkse bierfeest in München weert de steps om te vermijden dat dronken feestgangers ongevallen veroorzaken.

Tussen zaterdag 21 september en maandag 6 oktober wordt het stadscentrum van München opnieuw ingepalmd door het grootste bierfestival ter wereld. Wagens mogen de feestzone dan sowieso niet in, maar dit jaar worden ook e-steps geweerd, maakt de stad dinsdag bekend. Vanaf 17 uur ‘s avonds wordt het trouwens ook onmogelijk om elektrische steps te huren in een grotere straal rondom het festival. De steps zullen er ook niet geparkeerd kunnen worden.

Het stadsbestuur vreest vooral dat dronken bezoekers ongelukken veroorzaken. “Veel mensen zien de e-steps als een speelgoedje, en helaas gebeurt het al te vaak dat er dronken mee wordt gereden. Wie dat doet, brengt zichzelf en anderen in gevaar”, klinkt het. Daarnaast kunnen mensen struikelen over lukraak geparkeerde steps, vreest de stad.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent