TUI stopt met vliegreizen van Nederland naar Parijs: “Valt geen tijdswinst mee te boeken”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

TUI Nederland stopt met het aanbieden van vliegreizen vanuit Nederland naar Parijs. Nederlandse klanten die een citytrip naar de Franse hoofdstad boeken, kunnen vanaf najaar 2020 niet meer voor het vliegtuig kiezen, maar moeten de trein of de auto nemen.

De reisorganisatie zegt daarmee te willen laten zien “dat het menens is wat betreft het beperken van CO2-uitstoot”. TUI België bood sowieso geen vliegreizen aan naar Parijs. “Daar viel immers geen tijdswinst mee te boeken”, klinkt het.

Nu kunnen toeristen die bij TUI Nederland hebben geboekt nog vanaf Schiphol naar Parijs vliegen. Hoeveel mensen dat precies doen wil TUI niet zeggen. “Het gaat om honderden mensen per jaar”, zegt een woordvoerster. TUI vliegt niet met eigen toestellen naar Parijs, maar huurt plaatsen van andere luchtvaartmaatschappijen.

De komende jaren wil TUI Nederland ook meer nadruk gaan leggen op treinreizen naar bijvoorbeeld Londen en Berlijn, maar naar die steden wordt vooralsnog wel gevlogen. Het bedrijf vindt dat flink geïnvesteerd moet worden in “snellere, betere en goedkopere verbindingen op het spoor”.

Door jvh
TOP 10 MEEST GELEZEN