Voorwaardelijke gevangenisstraf voor topvoetballer Arda Turan wegens geweld en wapenbezit

Bron © BELGA

Foto: AFP

Een rechtbank in Istanboel heeft (voormalig) topvoetballer Arda Turan een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en acht maanden opgelegd na klachten van lichamelijk geweld en verboden wapenbezit. Dat bericht het Turkse persagentschap Anadolu woensdag.

Turan, die aan zijn tweede seizoen op huurbasis van FC Barcelona bij Basaksehirspor bezig is, raakte in oktober 2018 in een discotheek betrokken in een vechtpartij met zanger Berkay Sahin. Turan zou Sahin’s vrouw benaderd hebben, waarop de zanger verhaal ging halen bij de voetballer. Turan sloeg Sahin vervolgens een gebroken neus en ging hem de dag nadien in het ziekenhuis bedreigen met een wapen.

De 32-jarige Turan werd in eerste instantie ook beschuldigd van aanranding, een klacht die door de rechtbank woensdag werd verworpen. Er hing hem in dat geval een celstraf van twaalf jaar boven het hoofd.

De carrière van Arda Turan zit de laatste twee jaar danig in het slop. In 2017 kondigde hij kortstondig het einde van zijn interlandcarrière aan na vermeende mishandeling van een ervaren sportjournalist. Twee maanden later keerde hij al terug in het Turkse nationale team. In mei vorig jaar werd hij in de Turkse Süper Lig geschorst voor zestien wedstrijden nadat hij een assistent-scheidsrechter een forse duw had gegeven.

# Belga context ## Related picture(s) [FBL - TUR - SUPERLIG - BASAKSEHIR - KAYSERI]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Door Maarten Delvaux
Meer voetbal