Trump denkt aan verbod op e-sigaret na nieuw sterfgeval

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: AP

De Amerikaanse autoriteiten hebben een nieuw sterfgeval gemeld dat op het gebruik van e-sigaretten terug te voeren is. Het gaat om een vrouw uit Kansas die 50 jaar oud was, deelden de gezondheidsautoriteiten van de staat dinsdagnacht mee. President Trump denkt dan ook een verbod op automatische e-sigaretten.

Er zijn tot dusver zes sterfgevallen in de Verenigde Staten bekend die op de elektronische sigaret terug te voeren zijn. Volgens de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC (Centers for Disease Control and Prevention) werd bovendien in 33 staten gemeld dat 450 mensen mogelijk als gevolg van de e-sigaret ziek werden.

De autoriteiten waarschuwen alle gebruikers van e-sigaretten voor mogelijke schade aan de longen. In Europa is tot dusver geen gelijkaardige toename van de mysterieuze sterfgevallen bekend. De gevallen lijken zich te beperken tot gebruikers van e-sigaretten in de Verenigde Staten. Mogelijk hebben die te maken met bepaalde navullingen, onder meer THC (roesopwekkende stof in cannabis).

Trump denkt aan verbod

De Amerikaanse president Donald Trump overweegt dan ook een verbod op gearomatiseerde e-sigaretten. De sigaretten zijn volgens Trump niet alleen een “algemeen probleem, maar meer specifiek ook een probleem wat betreft kinderen”, zo zei hij na een meeting over de problematiek. “We zullen mogelijk erg fors moeten ingrijpen”, aldus Trump.

Zijn minister van Volksgezondheid Alex Azar voegde toe dat zijn administratie stappen zal ondernemen om gearomatiseerde e-sigaretten te kunnen verbieden.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent