Vijftien NAVO-kantoren verkocht aan Belgische bieders

Bron © BELGA

Foto: BELGAONTHESPOT

Evere -

Vijftien kantooreenheden van het voormalige NAVO-hoofdkwartier zijn dinsdag aan Belgische bieders verkocht. Dat meldt veilinghuis Moyersoen. De modulaire woonblokken - waarin tot vorig jaar internationale diplomaten van de militaire organisatie verbleven - werden per opbod verkocht nadat de NAVO een nieuw hoofdkwartier liet bouwen in Brussel.

Het oude hoofdkwartier kreunde al jaren onder plaatsgebrek nadat nieuwe lidstaten de voorbije decennia waren toegetreden. De delegaties werden ondergebracht in luxueuze containerwoningen, waarvan 73 eenheden per opbod zijn geveild in vier kavels. “Er waren buitenlandse bezoekers en bieders, de hoogste bieders zijn Belgische firma’s”, meldt Moyersoen woensdag.

De identiteit van de kopers wordt niet bekendgemaakt maar het zou gaan om een bouwfirma en een agrarisch bedrijf. Die hebben bijna 10.000 euro neergeteld voor de blokken, daarbij komen nog 17 procent veilingkosten en 21 procent BTW.

Twee grote kavels zijn niet verkocht, maar er wordt nog met geïnteresseerden onderhandeld, aldus Moyersoen. De kavels kostten meer dan 30.000 euro en bij buitenlandse bieders is het transport een uitdagende logistieke operatie. Indien er geen koper toehapt, zullen de onverkochte NAVO-kantoren door een gespecialiseerde firma afgebroken en gerecycleerd worden.

Door jvh
AANGERADEN