VIDEO. Potloodventer valt vrouwen lastig in Polders, politie voert extra patrouilles uit

Temse / Kruibeke -

Verscheidene mensen hebben melding gedaan bij de politie dat een exhibitionist zich ophoudt in de Polders van Kruibeke. De politie onderzoekt de zaak. Ook de burgemeester is op de hoogte.

Ook op sociale media getuigt iemand dat ze werd benaderd door een man die zijn lichaamsdelen ongewenst laat zien.

“We hebben de afgelopen dagen inderdaad twee meldingen gekregen van exhibitionisme in de polder, ter hoogte van Rupelmonde en Bazel”, zegt politiewoordvoerster Elke Wauters. “Het gaat telkens over een man van ongeveer 50 jaar die zich met de fiets verplaatst. Op de locatie van de feiten wordt nu extra gepatrouilleerd, maar de man in kwestie kon nog niet gevat worden en het onderzoek is nog lopende.”

Meer kan de politie er niet over kwijt, maar aan de hand van een getuigenis op Facebook wordt er meer duidelijk over de manier waarop de potloodventer te werk gaat. Een vrouw beschrijft hoe ze werd aangesproken door een man toen ze net uit de polder kwam van een wandeling, ter hoogte van de Blauwe Gaanweg in Bazel. De man vroeg waar er ergens in de buurt een toilet te vinden is. Toen ze hem naar een nabijgelegen brasserie wilde sturen reageerde de man dat het dan al te laat zou zijn, waarop hij zijn genitaliën liet zien en om een zakdoek vroeg. Wat later postte dezelfde dame nog een waarschuwing op Facebook, met meer details over de dader en de werkwijze. De dader wordt als volgt beschreven: “Het is een knappe, grote gespierde, verzorgde man van rond de 50 jaar, ik denk rond de 1.80 meter groot. Iemand waar je het totaal niet van zou verwachten. Hij heeft kort geschoren grijzig haar met een beginnend baardje dat ook grijs is”, staat te lezen op Facebook.

Geen aanrakingen

Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) is ook op de hoogte en vertelt hetzelfde verhaal. “Het zou gaan om een fietser die mensen aanspreekt of om hulp vraagt en vervolgens zijn ‘materiaal’ toont”, legt de burgemeester uit. “Er is gelukkig geen sprake van aanrakingen of poging tot verkrachting, dus we ondernemen als gemeente voorlopig geen bijkomende actie.”

 

Door Dieter Verschooren
TOP 10 MEEST GELEZEN