Leuvense politie stelt ‘studentenflik’ aan

Bron © BELGA

Gil Vanommeslaeghe Foto: Dirk Vertommen

Leuven -

De Leuvense politie heeft de 27-jarige Gil Vanommeslaeghe, tot voor enkele jaren zelf nog student in Leuven, aangesteld als nieuwe ‘studentenflik’. De politie heeft al sinds 2000 een dergelijke agent die een laagdrempelig aanspreekpunt is voor studenten en initiatieven neemt die het samenleven tussen studenten en bewoners zo aangenaam mogelijk moet houden.

Vanommeslaeghe kwam na zijn humaniora op kot in Leuven. Na twee jaar studies ingenieurswetenschappen ging hij aan de toenmalige KHLeuven bedrijfsbeheer, accountancy en fiscaliteit studeren. Na dit bachelordiploma gehaald te hebben werkte hij twee jaar bij een Leuvens consultancybedrijf en haalde nog een postgraduaat aan de UCLL. Sinds december 2017 is hij aan de slag bij de politie.

De nieuwe studentenflik wees er tijdens een persontmoeting woensdag op dat hij zelf tijdens zijn studentijd nooit gedronken heeft. “Dat heeft mij nooit tegengehouden om met volle teugen te genieten van het studentenleven. Ik hoop dat dit een inspiratie kan zijn voor heel wat studenten om ook verstandig met alcohol om te gaan”, aldus Vanommeslaeghe, verwijzend naar het feit dat overmatig alcoholgebruik vaak aan de basis ligt van overlast en vechtpartijen in de studentenstad.

Door jvh
TOP 10 MEEST GELEZEN