Ziekelijke jaloezie tussen twee vrouwen mondt uit in steekpartij: “Ze dreigden er zelfs mee elkaars ongeboren kind te doden”

Eeklo -

Ziekelijke jaloezie tussen twee jonge vrouwen. Dat ligt aan de basis van een drieste vecht- en steekpartij op de Markt van Eeklo in 2016. De zaak werd woensdag behandeld door de rechtbank in Gent. Het parket vraagt straffen tot 30 maanden cel voor de poging doodslag.

Wie op 14 september 2016 om 17 uur op de Markt van Eeklo was, herinnert het zich nog als gisteren: een vechtpartij tussen twee jonge vrouwen die ontaardde in een ware veldslag toen hun vriendjes, vrienden en familie er zich mee moeiden. Kort daarvoor had een van de vrouwen de ander nog verwond met een mes.

Het trieste hoogtepunt van het gewapende conflict was een steekpartij in brasserie ’t Binnenhof. Daarbij stak de vriend van een van de jonge vrouwen een andere vechtersbaas in de borst, zij, rug en gezicht. Het slachtoffer verkeerde een tijd in levensgevaar. Tien politiewagens en drie ambulances kwam en ter plaatse. Beelden van de vechtpartij verschenen nadien op Facebook.

Ziekelijke jaloezie

De zaak werd woensdag behandeld door de correctionele rechtbank in Gent. De pleidooien maakten duidelijk dat een ziekelijke jaloezie tussen de twee vrouwen aan de basis ligt van de problemen. Beiden hebben een kind bij dezelfde jongeman, die tot op vandaag nog steeds samen is met één van hen. Via sociale media riepen de dames op tot belaging van de andere, schilderden ze elkaar af als prostituee en er werd zelfs gedreigd een ongeboren kind te doden.

De procureur merkte op dat het onderzoek naar de omstandigheden van de vechtpartij op verschillende vlakken gebreken vertoont. Hij werd bijgetreden door advocaat Laurens Van Puyenbroeck, die optreedt voor het slachtoffer van de steekpartij. Het zou gaan om personen die te laat zijn verhoord en foto’s van het plaats delict die ontbreken.

Ondanks de moeilijke omstandigheden – geen getuigen die het mes hebben gezien, er is geen groot mes gevonden en betrokkenen die zeggen dat ze geen mes bijhadden – gaat het volgens het parket wel om poging doodslag. “Hij heeft verschillende keren gestoken en met een aardappelmesje kan je ook iemand doden”, zei de procureur. Er werd voor de verschillende beklaagden tot 30 maanden cel gevorderd. Voor elk van hen kan het parket zich ook vinden in een werkstraf of een doorgedreven begeleiding. Vonnis binnen enkele weken.

Door sln
AANGERADEN
Meest recent