Eindelijk goed nieuws voor ‘Familie’-fans: vertrouwd gezicht Jonas maakt comeback

Foto: Familie

De start van het nieuwe ‘Familie’-seizoen was voorlopig geen lachertje, met twee sterfgevallen en het harde afscheid van Emma. Maar maandagavond viel nog eens goed nieuws te rapen voor de fans: met Jonas keert een vertrouwd personage terug in de soap.

Na zijn opsluiting in de gevangenis maakte Jonas (het personage van David Cantens) maandagavond z’n comeback in Familie. Jonas belandde vorig seizoen in de cel toen hij samen met zijn goede vriend Benny (Roel Vanderstukken) een overval pleegde op een tankstation, in de hoop Benny’s gokschulden te kunnen aflossen. Dankzij penitentiair verlof is Jonas nu weer een vrije man. Wel moet hij zo snel mogelijk een job vinden om kans te maken op een voorwaardelijke vrijlating. En daarvoor rekent Jonas op de hulp van Benny. De hamvraag is voorlopig of zijn vriend dat ziet zitten.

Sinds de start van het nieuwe seizoen van Familie kregen de fans vooral pijnlijk nieuws te slikken. Vorige week kwam baby Kasper, het zoontje van Cédric (Yanni Bourguignon), om het leven in een auto-ongeval. Eerder viel al een dode viel toen pyromaan Elias (Ian Thomas) zichzelf in brand stak. En publieksfavoriet Emma (Bab Buelens) nam afscheid van de reeks. Nu is de cast dus weer een gezicht rijker.

Een vertrouwd gezicht bovendien, want de rol van Jonas is niet de eerste van David Cantens in Familie. In 2006 was hij enkele maanden te zien als het personage Dirk. Drie jaar later speelde hij kort de rol van Filip, een oud-celgenoot van Bart Van den Bossche.