Anissa (9) in shock nadat hond in haar kaak beet: "Ik ben een dierenvriend, maar ga nu toch meer oppassen"

Anissa was in shock. Ze heeft hechtingen in haar kaak. Foto: if

Kortrijk / Heule -

Een hond beet de negenjarige Anissa woensdagmiddag in de kaak. Het meisje moest alleen naar huis. De eigenares van de hond wordt ter verantwoording geroepen.

De feiten speelden zich woensdag omstreeks 12.15 uur af in de Moorseelsestraat in Heule toen Anissa Ouassou (9) op weg was van school naar huis. Op een moment zette ze haar fiets tegen de muur. Toen kwam een vrouw voorbij met een hond. “Anissa is een dierenvriend”, zegt haar papa Mo. “Wellicht wou het dier spelen. Anissa kwam echter plots ten val en de hond beet haar in de kaak. Een echte aanleiding was er niet.”De hondenbazin stuurde het meisje huiswaarts omdat ze geen telefoon ontdekte in haar agenda. Anissa reed naar huis in de Kortrijksestraat. daar werd ze opgevangen en werden de hulpdiensten gebeld.

“Anissa moest naar het ziekenhuis. Ze kreeg er een baxter en enkele inspuitingen. Iedereen was behulpzaam”, zegt Mo.

Anissa’s ouders betreuren wel dat de eigenares van de hond niets ondernam. Ze voelen geen wrok, maar zijn erg ontgoocheld dat er ter plaatse geen hulp is geboden en het kind alleen naar huis moest.Mo: “Anissa was in shock. Ze heeft hechtingen in haar kaak. Ze kreeg inspuitingen tegen infecties en zal even thuis moeten bekomen.”

De zoektocht naar de zwarte hond ging rond op sociale media. Het onderzoek naar de feiten gaat verder. Er zijn camerabeelden ter hoogte van KV Kortrijk. Die worden nu bekeken door de politie.En Anissa besluit: “Ik was een dierenvriend, maar ik zal nu toch zeker meer moeten oppassen.”

Door kkv
TOP 10 MEEST GELEZEN