Koen Wauters laat droom van verlamde Kathy uitkomen, maar daar moet ze wel een loodzware tocht voor afleggen

Foto: Over Winnaars

Nadat hij vorige week met een rolstoelpatiënt ging paragliden, helpt Koen Wauters (51) vanavond ‘overwinnaar’ Kathy haar droom waarmaken. De verlamde vrouw gaat kajakken tussen walvissen in Canada.

Ze was amper 24 jaar toen een plotse beroerte haar volledige rechterkant verlamde. Onmiddellijk kon Kathy uit Londerzeel haar grote passie, kajakken, opbergen. Of zo leek het toch. Kathy startte met volle overtuiging aan haar revalidatie. “Ze had een hoog diploma en doctoreerde in het Engels. Plots kon ze rekensommetjes uit het 1ste leerjaar niet meer oplossen”, vertellen broer Tom en zus Kelly. “Kathy moest helemaal opnieuw beginnen. Maar ze vocht terug.” Nu, drie jaar later, krijgt Kathy hulp van Koen Wauters om haar wens alsnog in vervulling te doen gaan. In Over winnaars trekken Kathy en Koen naar Canada, waar ze gaan kajakken tussen walvissen.

Evident wordt dat niet: Kathy heeft al jaren niet meer in een kajak gezeten en krijgt een loodzware driedaagse tocht voorgeschoteld. Ze moet bovendien, met één verlamde arm, iedere dag 10 à 15 kilometer afleggen. Daarom krijgt ze vooraf intense trainingsoefeningen in het zwembad. In Canada zelf overnachten Kathy en Koen middenin de wildernis, in tenten. Al snel vergt het avontuur doorzettingsvermogen van Kathy. Maar zoals steeds heeft Koen de nodige verrassingen in petto om haar energiepeil de hoogte in te jagen.

Koen Wauters laat droom van verlamde Kathy uitkomen, maar daar moet ze wel een loodzware tocht voor afleggen
Foto: Over Winnaars

Over winnaars

VTM, 20.35 uur

Door dvg
TOP 10 MEEST GELEZEN