Twee bejaarden sterven in Spaans noodweer, duizenden jongeren kunnen niet naar school

Bron © BELGA

Het zuidoosten van Spanje is in de nacht van woensdag op donderdag geteisterd door hevige regenbuien. Dat zorgde voor overstromingen. Daarbij zijn twee doden gevallen. Een bejaard koppel van 70 werd in hun auto meegesleurd door het kolkende water in Caudette in de regio Castilië-La Mancha. In 84 plaatsen in de regio van Valencia bleven de scholen donderdag uit voorzorg dicht. Meer dan 255.000 leerlingen mochten daardoor thuis blijven.

In de stad Ontinyent stortten muren in nadat de rivier Clariano buiten haar oevers was getreden. Elders werden auto’s meegesleurd door het kolkende water, of raakten spoorwegen overspoeld. Ontinyent kreeg met de hoogste neerslaghoeveelheden af te rekenen sinds het begin van de metingen in 1917, aldus de meteorologische dienst van Valencia (Avamet). Ook in de regio Murcia bleven scholen en een universiteit donderdag dicht.

Twee bejaarden sterven in Spaans noodweer, duizenden jongeren kunnen niet naar school
Foto: EPA-EFE

In de provincies Alicante, Valencia, Murcia, Almeria en Andalusië blijft code rood donderdag van kracht wegens een “extreem risico” op onweders en stortregens.

bekijk ook

Alicante wordt geteisterd door gigantische tornado

TOP 10 MEEST GELEZEN