Oostenrijker tegengehouden in luchthaven van Wenen met 88 (giftige) reptielen in koffer

© Shutterstock

Een Oostenrijkse man heeft 88 levende reptielen, waaronder 43 giftige slangen, uit de Filipijnen proberen te smokkelen in een koffer. Hij werd donderdag op de luchthaven van Wenen door de douane tegengehouden, zegt het Oostenrijkse ministerie van Financiën.

De Oostenrijker was net in Wenen na een vlucht uit Doha, toen de douane ontdekte dat zijn koffer vol met dieren zat. Nadat de man had toegegeven dat het ook om giftige slangen ging, besloot de douane om de bagage gesloten over te brengen naar de Weense dierentuin Schönbrunn. Daar openden deskundigen de koffer en stonden ze oog in oog met enkele samar-brilslangen, mangrovennachtboomslangen en adders, alle drie giftige soorten. Er bevonden zich in de koffer ook tientallen varanen en gekko’s. Veel van de kleinere dieren waren in nylon kousen gestopt.

De man was van plan om de reptielen te verkopen op een markt in Duitsland. Hij wordt nu aangeklaagd voor het overtreden van de Oostenrijkse wet op handel in beschermde diersoorten. De dierentuin van Wenen en een reptielenzoo hebben ermee ingestemd om de dieren op te nemen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten