Beruchte tafelschuimster nog maar eens voor de rechter

Bron © BELGA

Nadine W. in de rechtbank vorige week. Foto: aft

Brugge / Knokke-Heist -

De beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) heeft zich donderdag opnieuw voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een onbetaald etentje in Knokke-Heist. Na een reeks verstekveroordelingen zit W. momenteel al een jarenlange gevangenisstraf uit. De zaak werd uitgesteld in afwachting van een psychiatrisch onderzoek.

De zogenoemde schrik van de kusthoreca legde het afgelopen jaar al een indrukwekkend parcours af. Nadine W. ging meer dan 120 keer op restaurant, maar bleek de rekening nooit te kunnen betalen. De tafelschuimster bestelt meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.

LEES OOK: Beruchte tafelschuimster tegen rechter: “Maak er medeplichtigheid van. Of heb je geen oren misschien?”

In enkele maanden tijd stapelde W. de verstekveroordelingen op. In totaal werd ze al tot meer dan honderd maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Op 18 juli werd ze opgesloten in de gevangenis, toen een groot deel van haar straffen definitief werd. Sindsdien wordt ze wel bijgestaan door een advocaat.

Nasi goreng en dame blanche

Op 19 mei liep de beklaagde tegen de lamp in een Chinees restaurant in Knokke-Heist. Ze nuttigde nasi goreng met scampi’s, een loempia, een cola, een koffie en een dame blanche, maar kon de rekening van 37 euro niet betalen. Het Openbaar Ministerie vorderde geen concrete bestraffing voor de feiten.

De verdediging benadrukte opnieuw dat Nadine W. sinds haar jeugd met psychische problemen kampt. Bovendien zou ze last gehad hebben van psychoses. “Ze heeft hulp nodig, geen straf. Dat denkt trouwens ook een groot deel van de publieke opinie”, verwees meester Peter Gonnissen naar bepaalde reacties bij artikels over de tafelschuimster. De advocaat vroeg om zijn cliënte geen straf op te leggen. “Ik vind dat het Openbaar Ministerie hier verkeerd bezig is.”

Vorige week werd door de Gentse strafrechter een gerechtspsychiater aangesteld om W. te onderzoeken. In die omstandigheden werd het nieuwe Brugse dossier uitgesteld naar de zitting van 9 januari.

TOP 10 MEEST GELEZEN