Politie kan binnenkort uw autobanden scannen om te zien of ze niet versleten zijn

Rijden met versleten autobanden is niet alleen gevaarlijk, de politie weet ook uit ervaring dat wie met kale banden rijdt vaak ook met andere zaken niet in orde is. SecuRoad, dat de Belgische politie al jaren voorziet van superflitscamera’s, komt nu met een toestel dat banden van wagens en vrachtwagens scant.

Verschillende politiediensten in ons land hebben het toestel al getest en hebben interesse getoond in de Groove Glove, dat snel en accuraat het profiel van elke soort en type band scant. Op een vaste locatie of bij een wegcontrole.

“De wagen rijdt over een verhoogje met een scanner en binnen enkele seconden krijgt de politieman een beoordeling van elke band en kan onmiddellijk zien of deze nog gebruikt kan/mag worden”, zegt Jan Meeremans van SecuRoad.

“Na de controle is het mogelijk om een rapportje uit te printen met de resultaten. Dat kan dan als bijlage dienen bij het proces-verbaal worden.

Cijfers over het aantal pv’s dat jaarlijks wordt opgesteld voor het rijden met kale banden, heeft de politie niet. Maar wie betrapt wordt mag meestal niet meer verder rijden.

Uit onderzoek van Pneuband, de Commissie van Bandenfabrikanten binnen Federauto/Traxio, bleek een paar jaar geleden dat er bij 1 op de 4 wagens een probleem was met de banden.

Door tg
TOP 10 MEEST GELEZEN