E314 vanaf vrijdagavond opnieuw dicht richting Lummen

Bron © BELGA

Foto: BELGAONTHESPOT

Maasmechelen -

Het agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vrijdagnacht een brugvoeg op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen. In de richting van Lummen wordt de autosnelweg daardoor plaatselijk afgesloten vanaf vrijdag 13 september om 20 uur tot zaterdagmiddag 14 september. Dat meldt Wegen en Verkeer donderdag.

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. “Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen zeer gevoelig voor slijtage”, zegt Sep Vandijck van Wegen en Verkeer Limburg. “De vernieuwing van brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.”

Vrijdag vernieuwt het agentschap een brugvoeg op de snelwegbrug over de N78 Rijksweg. Dat gebeurt enkel in de richting van Lummen. Vanaf vrijdagavond wordt een nieuwe brugvoeg geplaatst. Vorige week werd de brugvoeg over de volledige breedte verwijderd en tijdelijk hersteld met asfalt.

De E314 wordt in de richting Lummen plaatselijk afgesloten vanaf vrijdag om 20 uur tot zaterdagmiddag. Het verkeer uit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via een gedeelte van de afrit en een tijdelijke doorsteek.

VOOR ABONNEES