Maatregelen voor risicomatch Club Brugge-Galatasaray: glas verboden en controles in binnenstad

Bron © BELGA

De supporters van Galatasaray smokkelen geregeld Bengaals vuur in het stadion. Foto: BELGAIMAGE

Brugge -

De politie van Brugge treft extra maatregelen voor de eerste Champions League-wedstrijd van Club Brugge, thuis tegen Galatasaray op 18 september. De politie liet eerder al haar ongerustheid merken omdat de vorige passage van de Turkse ploeg in Brugge niet zonder slag of stoot verliep.

In 2002 braken bij een duel tussen Club Brugge en Galatasaray zware rellen uit. Verschillende Turkse supporters werden toen zwaar toegetakeld. De Brugse politie zette toen 600 manschappen in.

Maatregelen voor risicomatch Club Brugge-Galatasaray: glas verboden en controles in binnenstad
Bij de rellen in 2002 raakte deze supporter gewond. Foto: Photo News

Voor de Europese risicomatch van woensdag 18 september neemt de politie opnieuw extra maatregelen. Zo zijn glazen voor de horeca in de Brugse binnenstad en rondom het stadion verboden vanaf woensdag 10.00 uur tot de volgende dag 7.00 uur. Drank zal geserveerd moeten worden in niet-versplinterbare bekers. Ook nachtwinkels en supermarkten in de binnenstad mogen geen drank in glazen verpakking verkopen in diezelfde tijdspanne. Café-uitbaters kregen ook een reeks tips in verband met veiligheid.

Taxibedrijven en De Lijn moeten erop letten dat er geen supporters vermengd worden op de weg naar het stadion. De politie vraagt hen de buurt rond het stadion te vermijden. Agenten zullen voorts doorheen de dag controles uitvoeren in de binnenstad.

TOP 10 MEEST GELEZEN