Papa pleegt vluchtmisdrijf maar had nooit kunnen vermoeden wie hem zou verklikken

Archiefbeeld. Foto: Belga

Dilbeek -

Een zestiger heeft in de politierechtbank een veroordeling opgelopen voor vluchtmisdrijf, en dat heeft voor een deel met de eerlijkheid van zijn dochtertje te maken.

Op 19 juni van vorig jaar veroorzaakte de beklaagde in Dilbeek een aanrijding, maar hij reed toch verder. Volgens zijn raadsman deed hij dat omdat hij eerst zijn dochter aan de schoolpoort wou afzetten vooraleer hij zou terugkeren om een kijkje te nemen. Ter plaatse zou hij niets meer hebben aangetroffen.

Uiteindelijk slaagde de politie erin om de man te identificeren. “Toen de politie naar de woning trok, bleken de ouders niet thuis. De dochter was er wel, en zij begon spontaan te vertellen dat haar vader ergens tegen was gereden en dat hij niet was gaan kijken omdat hij snel weg moest. De waarheid komt duidelijk uit een kindermond”, zo sprak de rechter. “Ze zei ook dat ze van haar ouders moest zwijgen. Als dat de manier is waarop kinderen tegenwoordig worden opgevoed, wat gaat dat zijn over twintig jaar? Jammer dat de beklaagde hier zelf niet is, want dan zou ik hem de mantel uitvegen.”

De beklaagde, die eerder al veroordeeld werd voor een andere aanrijding met vluchtmisdrijf, moet zijn rijbewijs voor één maand inleveren.

Voor het vluchtmisdrijf kreeg hij nog een boete van 1.600 euro voor de helft met uitstel. De aanrijding kost hem 160 euro.

Door ssj
TOP 10 MEEST GELEZEN