Marieke Vervoort ging uit haar dak bij vervullen laatste wens: “Ik kon gewoon niet stoppen met lachen”

Diest / Heusden-Zolder -

Voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort mocht vorige maand het laatste onderdeel van haar bucketlist afvinken. Op het circuit van Zolder kreeg ze de kans om mee te rijden in de Lamborghini van racepiloot Niels Lagrange. Ze genoot met volle teugen: “Telkens hij in de remmen vloog, schoot ik naar voren en ging de klep van mijn helm toe. Dat was wel lachen!”

Naast de vele dromen die ze zag uitkomen om haar bucketlist af te ronden, kreeg ze naast haar strijd tegen een ongeneeslijke spieraandoening ook te maken met andere tegenslagen. “Vorig jaar is mijn moeder heel erg ziek geworden”, vertelde ze. "We hebben toen twee keer afscheid moeten nemen, ik lag toen ook in het ziekenhuis.” Al kunnen de moeilijke momenten niet opwegen tegen de vele mooie momenten die ze meemaakte, zei de ex-rolstoelatlete nog.

Naast de grote persaandacht kwam er ook steun uit bekende hoek. Zo zorgden onder meer Kim Clijsters, Kris Wauters en Niels Destadsbader voor een videoboodschap die ze na haar rit te zien kreeg. 

 

bekijk ook

 

Marieke Vervoort vervult laatste wens op Circuit van Zolder: “Dit was mijn laatste droom”

Door kmlo
AANGERADEN