Politie doet indrukwekkend vondst bij huiszoekingen: bende meteen achter slot en grendel

Een van de cannabisplantages. Foto: if

Brussel / Schaarbeek / Grimbergen / Kraainem / Tervuren -

De politiezone Brussel-Noord heeft een groot drugsdossier succesvol kunnen afronden. In totaal werden er de voorbije maanden meer dan 7.800 cannabisplanten vernield en 28 huiszoekingen verricht. De hele bende lijkt achter slot en grendel te zitten.

Op twee maanden tijd is een hele drugsbende opgerold door de politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). De bal ging aanvankelijk aan het rollen tijdens een huiszoeking op 24 juni in het kader van een dossier rond diefstallen in Schaarbeek. Bij die huiszoeking vonden de agenten naast gestolen spullen ook drie kilogram marihuana en 5.000 euro, vermoedelijk drugsgeld. Er werd daarop besloten om een tweede dossier op te starten naar drugshandel. Twee dagen later werd er in Watermaal-Bosvoorde een nieuwe huiszoeking op poten gezet, waarbij zeshonderd cannabisplanten werden gevonden.

Maar vooral belangrijk; die vondst leidde dan weer naar een adres in Kraainem waar ook 550 cannabisplanten werden aangetroffen. Uiteindelijk vonden er maar liefst 28 huiszoekingen plaats. Dat gebeurde niet enkel in de Brusselse gemeenten, maar ook in Luik, Grimbergen, Wezembeek-Oppem, Seraing en Tervuren. Het is tijdens al deze huiszoekingen dat het netwerk en de omvang van de hele drugsbende pas echt goed in kaart gebracht kon worden. De finale genadeklap kwam er afgelopen maandag 9 september met een tiental nieuwe huiszoekingen om de laatste spilfiguren in te rekenen. In totaal troffen de agenten bij alle huiszoekingen liefst 7.834 cannabisplanten aan, netjes verdeeld over zestien plantages. Niet minder dan veertien verdachten werden er opgepakt, zowel mannen als vrouwen, allen tussen 19 en 38 jaar oud. Tien van hen werden inmiddels aangehouden door de onderzoeksrechter. Vier anderen die geen geldige verblijfsvergunning op zak hadden, werden teruggestuurd naar hun thuisland Albanië. De politie nam voorts nog zeven wagens in beslag, 31 kilogram reeds geplukte marihuana en 79.800 euro.

Door rdb
AANGERADEN
Meest recent