Bende verdacht van vijftigtal inbraken opgerold in Oost-Vlaanderen

Bron © BELGA

Foto: atb

Destelbergen / Sint-Martens-Latem -

Politie en parket in Oost-Vlaanderen hebben een inbrekersbende opgerold die verdacht wordt van een vijftigtal feiten over het hele land. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen donderdag. Acht betrokkenen moeten zich voor de correctionele rechtbank in Gent verantwoorden.

Het onderzoek startte nadat op 26 januari in Sint-Martens-Latem meerdere woninginbraken vastgesteld werden. Een maand later werden vier verdachten geïdentificeerd en opgepakt in Schaarbeek. Daar werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van eerdere inbraken, onder meer uurwerken en juwelen.

De verdachten, drie mannen van 29, 30, en 32 jaar met de Albanese nationaliteit en een 32-jarige vrouw met de Roemeense nationaliteit, werden op 14 februari aangehouden voor de onderzoeksrechter in Gent. “In de loop van het onderzoek konden nog twee andere leden van de bende worden geïdentificeerd, namelijk een 29-jarige Albanees en een 40-jarige Albanees, beiden zonder gekende woonplaats”, zegt het parket.

De politie kon de verdachten linken aan een groot aantal woninginbraken en pogingen tot inbraak in de periode tussen november 2018 en februari 2019. De bende werkte in wisselende samenstellingen en wordt verdacht van een 50-tal inbraken en pogingen tot inbraak in onder meer Destelbergen, Sint-Martens-Latem, Sint-Lievens-Houtem, Brugge, Holsbeek, Haaltert, Keerbergen, Beernem, Wingene, Aalter, Overijse, Oostkamp, Hoeilaart en Namen.

Het onderzoek bracht ook aan het licht dat ze gestolen goederen te koop aanboden bij handelaars in Antwerpen. Een 62-jarige man met Israëlische nationaliteit uit Antwerpen en een 39-jarige Georgiër uit Antwerpen werden opgepakt, verhoord en in verdenking gesteld wegens heling.

In totaal moeten acht verdachten zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent op 30 september.

TOP 10 MEEST GELEZEN