Parkeerwachter zit week thuis na kopstoot van bestuurder Porsche: “Stuitend gebrek aan respect”

Foto: fvv

Deinze -

Een parkeerwachter kreeg het dinsdagmiddag aan de stok met een autobestuurder die geen parkeerticket had. Niet veel later escaleerde de situatie. De parkeerwachter kreeg een kopstoot en is een week arbeidsongeschikt.

Het incident vond plaats omstreeks 12.30 uur op de Markt in Deinze. De parkeerwachter, die anoniem wil blijven, had net een boete uitgeschreven voor een Porsche Cayenne zonder parkeerticket. De bestuurder en zijn vriend waren het daar niet mee eens. “Ze kwamen verhaal bij me halen en werden verbaal meteen zeer agressief”, zegt de parkeerwachter.

Een uur later liep de situatie pas echt uit de hand. “Toen ik na mijn ronde terug op de Markt kwam, zag ik beide mannen bij hun auto staan. Maar nu zat er een klem rond een voorwiel. De reden daarvoor ken ik niet. Het duo had me duidelijk opgewacht. Ze kwamen op me af en voor ik het goed en wel besefte, kreeg ik een kopstoot. Daarna gingen ze ervandoor.”

“De terrassen op de Markt zaten behoorlijk vol. Een man die alles zag gebeuren, kwam naar me toe. Hij zei dat de bestuurder van de Porsche de broer was van een bekende voetballer. Nadien werd ik overgebracht naar het ziekenhuis. Ik liep kneuzingen op in mijn gezicht en ben een week arbeidsongeschikt.”

Hoofdcommissaris Geert Van Hoecke bevestigt het incident. “Er is een klacht ingediend en die wordt momenteel onderzocht. Meer kan ik daar nu niet over zeggen.”

Twee dagen na het incident is D. nog altijd behoorlijk onder de indruk. “Als parkeerwachter ben ik wel wat gewoon, maar dit maakte ik nog nooit mee. Die mannen waren jong genoeg om mijn zonen te zijn. Het gebrek aan respect was ronduit stuitend. Het is net omdat hun gedrag me zo tegen de borst stoot, dat ik mijn verhaal naar buiten breng.”

Door svg