Vermoord koppel wordt samen begraven, zoon apart

Kluisbergen -

Uit de autopsie op het lichaam van Benny R., de zoon van Lena Vangheluwe die samen met haar echtgenoot Henri Vanlerberghe werd vermoord, blijkt dat hij niet omkwam door een criminele daad. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket, dat verder geen details over de zaak geeft.

Het koppel werd vrijdag 6 september gevonden in hun huis in het dorp Thimougies. Henry Vanlerberghe en Lena Vangheluwe hadden tot hun pensioen een groentewinkel uitgebaat in Berchem, een deelgemeente van Kluisbergen. Het parket van Doornik-Bergen, een onderzoeksrechter en het laboratorium van de federale gerechtelijke politie van Doornik stapten ter plaatse af. Het koppel werd door messteken om het leven gebracht, bevestigde het parket van Doornik. Het lichaam van Benny R. werd op donderdag 5 september door de brandweer uit de Schelde gehaald in Oudenaarde. Het gaat om een zoon uit het eerste huwelijk van de vrouw. De Oudenaardse afdeling van het Oost-Vlaamse parket stelde dat er voorlopig geen aanwijzingen waren van kwaad opzet, en meldde vrijdag dat de man niet omkwam door een criminele daad of door tussenkomst van derden. Het ging vermoedelijk om een wanhoopsdaad, maar dat kan het parket niet bevestigen.

Intussen onderzoekt het parket van Doornik-Bergen of Benny R. iets te maken had met de dood van het koppel. Ze deden onder meer een huiszoeking op zoek naar DNA in zijn woning, ook zijn wagen werd door het Waalse parket in beslag genomen. Het lichaam van de zoon werd ontdekt voor de lichamen in Doornik, waarschijnlijk was het echtpaar al woensdagavond 4 september omgebracht.

Het koppel wordt nu woensdag begraven in de kerk van Berchem, deelgemeente van Kluisbergen. Benny R. wordt niet samen met hen begraven.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Door peter malaise,pma
TOP 10 MEEST GELEZEN