Frank Deboosere moet fiets noodgedwongen aan de haak hangen: “Ik zit vol artrose”

Bron © frankdeboosere.be, Radio 2

Archiefbeeld Foto: BDW

Frank Deboosere is als weerman bij de openbare omroep een voorvechter van de strijd tegen de klimaatopwarming, en dus ook al jarenlang een enthousiaste fietser. Maar het leven op twee wielen is sinds kort afgelopen voor de 61-jarige: Deboosere heeft te veel last van artrose en moet zijn fiets (tijdelijk) aan de haak hangen.

Deboosere reed jarenlang elke dag van en naar het werk, goed voor drie uur op de fiets. “Maar dat is voorlopig verleden tijd”, aldus de weerman. “Ik zit vol artrose en grote fietsafstanden gaan niet meer. Ik werk eraan, maar als mensen me in de trein zien, moeten ze niet denken dat ik een valsspeler ben. Het kan helaas niet anders.”

Om toch voldoende beweging te krijgen, heeft Deboosere nu zijn wandelschoenen aangebonden. “Ik doe 10.000 stappen per dag, en dat is fantastisch. Ik ontdek de wereld in het klein. Op mijn Instagram-account zal je het wel zien, dat staat nu vol kleine beestjes die ik tegenkom. En als ik eens niet aan mijn 10.000 stappen geraak, maak ik een ommetje door de gangen van de RTBF. (lacht) Daar kun je heel veel stappen maken.”

View this post on Instagram

De kleinere natuur.

A post shared by Frank Deboosere (@meteofrank) on

Door jvh