Uitverkocht OdeGand kleurt de stad met tango, flamenco, steltenlopers, bootjes en pianowedstrijd voor kids

Gent - Met een kleurrijke parade van Gnawa-muzikanten is zopas in het centrum van de stad OdeGand van start gegaan. Op een tiental binnenlocaties kan het publiek luisteren naar muziek uit zowat alle continenten. Te voet of met bootjes kunnen ze van het ene naar het andere concert stappen of varen. Alle dagtickets zijn ondertussen uitverkocht, maar op straten en pleinen valt er nog van alles te beleven. Aan de parkings is het ondertussen aanschuiven en in de stad zelf is het gezellig druk. Voor de kindervoorstellingen waren er rond 14 uur wel nog een aantal tickets beschikbaar. Vanavond kan iedereen gratis naar het slotevenement aan de Koren- en Graslei, waar ondermeer Sioen een speciaal concert zal spelen.

"Hou u maar vast aan mijn rok", zo maant een jonge mama één van haar kinderen aan, "zodat ik jou niet kwijt raak terwijl we op zoek gaan naar papa." En ze baant zich onder de stadshal een weg naar de volgende locatie.

Onder de stadshal oefent de 9 jarige Wout Van de Voorde uit Oudenaarde ondertussen nog eens snel op de 123-piano. Wout is één van de 20 geselecteerden voor de pianobattle voor kids van OdeGand. Muzikant Frederik Sioen (pas deze morgen geland na een vierdaags verblijf in China waar hij aan de voet van de Chinese Muur concerteerde) en Klarapresentator Sander De Keere bekijken ondertussen aan de jurytafel het deelnemersveld.  "Oh when the saints is één van de drie nummers die ik straks ga spelen" aldus Wout, "maar eigenlijk speel ik niet voor de jury, maar voor het publiek", zo klinkt het uit de mond van de 9-jarige die ondertussen aan zijn vierde jaar muziekschool bezig is.

Om 21u30 vangt aan de Gras- en Korenlei het slotconcert aan. Daar concerteert ondermeer de Gentse muzikant Frederik Sioen. Hij zal er naast Little girl, de single uit zijn nieuwe plaat die begin volgend jaar uitkomt, ook nummers spelen die hem werden voorgelegd door festivaldirecteur Veerle Simoens: die vroeg hem om ondermeer op zijn manier om te gaan met Summertime en met werk van Kurt Weill dat eerder al eens door David Bowie bewerkt werd.

Niet langer één groot podium op het water, maar drie podia

Deze keer geen groot podium boven het water, maar wel drie podia: één groot op het einde van de Korenlei, een klein podiumpje op het water ter hoogte van Ghent  Marriott Hotel, en een derde podium op de brug die de Hooiaard met de Korenlei verbindt.

Alle info over Odegand op de site van het evenement. Een selectie van de gratis evenementen op straten en pleinen kan u hier terugvinden.

 

 

Door Rudy Tollenaere