Drie Belgen overleden in Italië: bejaard echtpaar stort te pletter tijdens wandeling, fietser doodgereden

Bron © Quotidiano Piemontese, Tici Online, Notizia Oggi Vercelli, Lecce Prima, Lecce News 24, Il Tarantino, Blitz Quotidiano, La Gazzetta del Mezzogiorno

Foto: Vigili del Fuoco

Bij twee verschillende ongelukken in Italië zijn zaterdag drie Belgen om het leven gekomen: een bejaard echtpaar overleefde een val tijdens een wandeling in de Alpen niet, en in de zuidelijke stad Lecce overleed een 57-jarige fietser na een aanrijding.

Het Belgische echtpaar - op vakantie in de regio Piëmont - werd vrijdagmiddag voor het laatst gezien in een lokaal restaurant in Rassa, in het uiterste noordwesten van Italië nabij de Zwitserse grens. Toen de twee 76-jarigen ’s avonds niet terugkeerden naar hun hotel, sloeg het personeel alarm.

De Italiaanse reddingsdiensten startten daarop een zoekactie. Teams van de lokale carabinieri, Guardia di Finanza, de brandweerkorpsen van Vercelli en Varallo Sesia, en gespecialiseerde bergreddingsdiensten werden ingeschakeld, maar het was een helikopter die de levenloze lichamen van het koppel zaterdagochtend omstreeks 6.30 uur spotte in een ontoegankelijk gebied. Gespecialiseerde reddingswerkers moesten de lichamen met lieren uit een ravijn halen.

Volgens de lokale politie stortte het echtpaar verschillende meters naar beneden nadat ze tijdens een Alpenwandeling een verkeerde weg volgden, en op een moeilijk begaanbaar pad “vol valkuilen met grind en glad gras” terechtkwamen. De politie vermoedt dat één van beide uitgleed en de andere in zijn val meesleurde, waarna ze meters naar beneden vielen. De lichamen van het koppel werden overgebracht naar nabijgelegen ziekenhuizen, waar later vandaag nog een lijkschouwing volgt.

Fietser doodgereden

In het zuidelijke dorpje Veglie, nabij de stad Lecce, overleed dan weer een 57-jarige Belg, nadat de groep wielertoeristen waarin hij fietste zaterdag omstreeks 13 uur werd aangereden door een 19-jarige autobestuurder.

Volgens een eerste reconstructie van het incident fietste S. M. - op vakantie in de regio Salento, de hak van de Italiaanse laars - achteraan een groep wielertoeristen toen een Citroën langs achteren op het groepje inreed en de Belg opschepte.

Onze landgenoot werd nog zwaargewond naar het Vito Fazzi-ziekenhuis in Lecce gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De bestuurder bleek niet onder de invloed van alcohol, hij moest behandeld worden voor shock.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent