Bloggers opnieuw onder vuur voor riskante foto: “We hadden niet verwacht zo veel kritiek te krijgen”

Foto: Instagram

Kody en Kelly reizen samen de wereld rond en posten de foto’s van hun reisjes op Instagram. Dat ze voor een goede foto wel eens iets verder durven gaan dan honderd procent veilig is, dat toont hun profiel wel aan. Toch kregen ze ook op hun laatste riskante foto heel wat kritiek. “Jullie zijn influencers, jullie beïnvloeden mensen. Stop hiermee voor je iemand aanmoedigt zichzelf de dood in te jagen.”

“De wereld wacht op je. Achter die massa die je liefst een stil bestaan zou zien leiden, ligt een open, ongelimiteerd canvas. We willen je aanmoedigen om een poging te wagen, om door de grenzen van negativiteit te duwen en het plaatje te schilderen van wie je zelf wil zijn. Laat jezelf niet kisten door zij die te bang zijn om hun eigen leven te leiden. Er is een verschil tussen je leven riskeren en een risico te nemen om een leven te hebben. Wij weten wel aan welke kant we staan, jij ook?”

Met die woorden beschrijven Kody en Kelly op hun account ‘positravelty’ hun laatste riskante foto. Daarop is te zien hoe Kelly zich vastklampt aan de handen van Kody terwijl ze met één been boven een afgrond balanceert. Een pose die heel makkelijk verkeerd zou kunnen lopen, en daarom kwam er al snel kritiek op. Ze zouden anderen aanmoedigen om ook dergelijke risico’s te nemen.

Het koppel liet aan CNN weten dat ze wel vaker met perspectieven spelen en dat ze verwacht hadden dat hun volgers dat inmiddels wel zouden begrijpen. “We hadden niet verwacht dat we zoveel kritiek zouden krijgen.” Het is nochtans niet de eerste keer dat de twee kritiek krijgen voor hun hachelijke poses. In april gebeurde dat al een keer door een foto waarbij Kelly over de rand van een ‘infinity pool’ hangt, boven een afgrond, enkel ondersteund door Kody in het zwembad.

LEES OOK. Instagram-bloggers liggen onder vuur: “Deze foto toont alles wat verkeerd is in deze moderne tijden”

bekijk ook

Instagramkoppel onder vuur voor video van springend kind: “Kon zijn nek gebroken hebben”

Influencer sloopt neus van 200 jaar standbeeld om “meer volgers te krijgen”

Instagrammodel en ‘tepel’-activiste onder vuur voor topless ritje op achtbaan

Door nkdr