Campings en woonwijk ontruimd wegens noodweer in Spanje, Nederlanders vermist

Bron © BELGA

In het zuidoosten van Spanje zijn opnieuw enkele honderden mensen geëvacueerd vanwege de hevige regenval en de overstromingen. De balans van het aantal doden blijft voorlopig op zes. Een Nederlandse man is vermist.

LEES OOK. Noodweer in Spanje eist zesde leven, al zeker 3.500 personen geëvacueerd

Spaanse hulpverleners zoeken naar een 66-jarige Nederlander die zondag ten zuiden van de Spaanse stad Alicante werd meegesleurd door een watermassa. Ondanks het noodweer van de afgelopen dagen maakte de man zondagmiddag een wandeling met familie en vrienden bij de plaats Dolores toen hij door snelstromend water ten val kwam.

Reddingswerkers zegden tegen de krant Información dat de Nederlander door het snelstromende water mogelijk kilometers is meegesleurd. Daarom zoeken ze in een gebied tussen de plaatsen Dolores, San Fulgencio en Daya Nueva.

Sinds woensdag wordt het zuidoosten van Spanje getroffen door hevige regenval. Meer dan 3.500 mensen zijn eerder al uit hun woningen geëvacueerd en meer dan 70 wegen werden afgesloten voor verkeer. Zo’n 3.000 soldaten en leden van de Civiele Bescherming zijn in de weer met hulpacties.

Zondag werden nog twee campings in de provincie Alicante ontruimd, goed voor enkele honderden geëvacueerde mensen. Een woonwijk in de gemeente Almoradi (provincie Alicante), waar 200 mensen wonen, werd eveneens ontruimd.

Lokale autoriteiten vermoeden dat de schade enorm groot is maar een officiële balans is nog niet bekend.

Campings en woonwijk ontruimd wegens noodweer in Spanje, Nederlanders vermist
Foto: GTRES
AANGERADEN