Grootschalige zoekactie naar twee vermiste duikers aan Belgisch-Franse kust

© BELGAIMAGE

Aan de Frans-Belgische kust is zondagnacht om middernacht een grote zoekactie naar twee recreatieve duikers stopgezet. Het duo is al sinds zondag rond 14 uur vermist. Verschillende reddingsschepen en een helikopter werden ingezet, zonder succes.

jhm, rrln

De twee duikers, een man en een vrouw die doken naar een wrak, vertrokken zondagmiddag met een bootje naar Frankrijk om daar te gaan duiken. Ze gingen in het water ter hoogte van Nieuwpoort, zo’n 12 à 15 kilometer van de kust. Sinds 14.00 uur zijn beiden vermist. Er werd een grote reddingsactie opgezet.

“Oorspronkelijk begon die in Franse wateren maar volgens zoek- en driftmodellen van de kustwacht is de kans groot dat beiden afgedreven kunnen zijn naar Belgische wateren”, zei Eva Descamps van het Maritiem Reddings- en coördinatiecentrum (MRCC) in Oostende. Daarom werd er ook in Belgische wateren gezocht.

Er werd onder meer een NH-90 helikopter ingezet, net als verschillende reddingsschepen van VLOOT en Ship Support. Rond 18.45 uur gingen twee duikers van defensie, bijgestaan door zes recreatieve sportduikers die zich spontaan hebben aangemeld, nog op zoek naar de vermisten.

“Laatste poging”

Aanvankelijk werd aangekondigd dat de zoektocht gestaakt zou worden met zonsondergang, maar er wordt nog even verder gezocht. De boten stopten met zoeken, maar de helikopter zou het gebied nog tot middernacht afzoeken met infraroodcamera. “We willen nog een laatste poging doen om hen te vinden”, klonk het bij Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC).

Rond middernacht werd de zoekactie stopgezet, zonder succes. Dat meldde de VRT. Maandagochtend volgt overleg met de reddingsdiensten in Noord-Frankrijk.

Het wrak zou erg populair zijn bij recreatieve duikers.

Nu in het nieuws