Koppel vraagt jaar na huwelijk al scheiding aan: “Blijkt dat we allebei gay zijn”

Foto: Facebook

Jo Turner en Scott Turner-Smith trouwden een jaar geleden als heterokoppel, maar hebben nu de rechter gevraagd hun huwelijk nietig te verklaren. Ze blijken allebei toch niet zo hetero te zijn als ze dachten, en dat komt goed uit, want de twee gaan als beste vrienden uit elkaar.

Hij was gemeenteraadslid in het Schotse Dundee, maar verhuisde naar Rochdale om bij Jo te kunnen zijn. Zij werkt als tandarts. En aan de brede glimlach op beider gezichten op hun trouwfoto’s te zien, waren ze perfect gelukkig in hun huwelijk. Maar langzamerhand begon duidelijk te worden dat ze misschien toch niet voor elkaar gemaakt waren.

Jo ontmoette Wendy, een toekomstige dokter, en voor Wendy was het liefde op het eerste gezicht. “Ik had vlinders als gek”, zo vertelt ze The Sun. “Maar ik moest Jo zien doorgaan met haar leven en trouwen met een man.” Toen Jo haar niet al te lang geleden plots een berichtje stuurde om iets te gaan drinken, stond Wendy echter meteen paraat: “Het mag dan twee jaar geduurd hebben, maar mijn God ze is het waard!”

Koppel vraagt jaar na huwelijk al scheiding aan: “Blijkt dat we allebei gay zijn”
Wendy en Jo Foto: Facebook

Nu genieten de drie regelmatig van gezamenlijke avondjes uit, en ze zouden zelfs een dubbel huwelijk wel zien zitten. Op voorwaarde dat Scott tijdig ook een partner vindt. Hij kwam afgelopen zomer uit de kast met een tweet: “Ik heb deze tweet duizend keer samengesteld en weer verwijderd, maar hier gaat ie: ik ben gay. Iedereen die ik het al verteld had, was fantastisch, en daar ben ik meer dankbaar voor dan ze weten. Het voelt bevrijdend om mijn hele zelf te zijn, en ik ben benieuwd naar alles wat volgt.”

Jo was er als de kippen bij om het bericht van Scott te delen: “We hadden zoveel plezier toen we het verzoek tot nietigverklaring gingen tekenen. ‘Ongeldige instemming door een vergissing - blijkt dat we allebei gay zijn.’ Geniet ervan, rechter. Het filmscenario komt volgend jaar uit.”

Door nkdr
Meest recent