Patrick Lefevere over de verhuisplannen van Remco Evenepoel: “Remco moet even zigeuner spelen”

Foto: Photo News

Remco Evenepoel gaat toch niet in Monaco wonen. Patrick Lefevere, CEO van Deceuninck-Quickstep vindt dat een goede beslissing.

“Wat zou Remco doen in Monaco?”, vraagt Lefevere zich af. “Hij is negentien. Gaat hij twee keer per dag zijn eigen potje koken en ‘s avonds op restaurant gaan? Ik heb het er met Philippe Gilbert over gehad in de Vuelta: Monaco kan je doen als je een gezin hebt. Als jongen van negentien is dat moeilijk. In Monaco is er niks te doen. Het is geen goed idee om elke avond op een appartement van een postzegel groot te zitten.”

Lefevere raadt Evenepoel aan om nog een paar jaar te wachten alvorens te beslissen waar hij zich vestigt: “Remco moet één of twee jaar zigeuner spelen. Gewoon thuis blijven wonen en kiezen waar hij naar toe wil. Wil hij naar Livigno? Geen probleem, we hebben daar een hotel dat ons sponsort. In Calpe hebben we dat ook, dus daar kan hij altijd een trainingsstage inlassen. En eventueel doorreizen naar de Sierra Nevada waar er bijna altijd iemand van de ploeg is. Andorra is ook geen probleem. Daar kan hij bij Julian Alaphilippe verblijven. Die heeft blijkbaar een huis dat groot genoeg is om vijf coureurs onderdak te geven. (lacht).”

Door jpdv
AANGERADEN
Meest recent