Club Brugge is gewaarschuwd: Falcao tilt Galatasaray uit de crisis

Foto: Photo News

Galatasaray reist morgen met vernieuwd vertrouwen af naar Brugge. De Turkse kampioen was slecht aan het seizoen begonnen maar won vrijdag voor de tweede keer op rij.

Tegen staartploeg Kasimpasa werd het 1-0 dankzij een doelpunt van Radamel Falcao. De Colombiaanse topspits kwam deze zomer over van AS Monaco.

“Met Falcao heeft Galatasaray een grote meerwaarde bijgehaald”, stelde ook Club-trainer Philippe Clement vast. “Hij heeft meteen het verschil gemaakt, niet alleen met zijn doelpunt, ook met andere kansen die werden afgeblokt en in het samenspel met de anderen. Galatasaray zet een grote stap vooruit met hem.”

Galatasaray was het seizoen gestart met één op zes, maar staat dankzij Falcao met zeven op twaalf weer onder de mensen. De Turken haalden deze zomer onder anderen de internationals Ryan Babel (Nederland, Fulham), Jimmy Durmaz (Zweden, Toulouse), Jean Seri (Ivoorkust, Fulham) en Radamal Falcao (Colombia, Monaco) binnen. Ook ex-Club-speler Ryan Donk en gewezen Standard-vedediger Christian Luyindama spelen bij Gala. “Het is een ploeg met veel meer ervaring dan wij”, zegt Clement. “Maar daar kunnen wij onze kwaliteiten tegenover zetten: mentaliteit, fysieke conditie, de juiste looplijnen en het publiek. Ik reken heel hard op het publiek om de drie punten te proberen thuis te houden.”

De match woensdag begint om 18.55 uur en is uitverkocht.

Door bla
AANGERADEN
Meest recent