Aalst verdedigt joodse carnavalpoppen op Unesco-hoofdkwartier: “Op generlei wijze antisemitische of racistische bedoelingen”

Bron © BELGA

Foto: Carlo Coppejans

Aalst -

Het stadsbestuur van Aalst zal dinsdag op het hoofdkwartier van de Unesco in Parijs meer uitleg geven over de joodse poppen die tijdens de laatste editie van Aalst Carnaval op een praalwagen gebruikt werden. Er klonk kritiek op die stereotiepe afbeeldingen en de gelijkenis met nazi-optochten. Maar burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) beklemtoont dat er van antisemitisme geen sprake is.

Unesco had kritiek geuit op de beelden nadat verschillende joodse organisaties verontwaardigd hadden gereageerd. Het Aalsterse carnaval is geregistreerd als Unesco-werelderfgoed en dreigt die status te verliezen.

Het Aalsterse schepencollege heeft burgemeester D’Haese en schepen Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) afgevaardigd om de carnavalstoet te verdedigen. “Het is van cruciaal belang om de mensen van UNESCO nog eens uit te leggen dat de Aalsterse carnavalisten op generlei wijze antisemitische of racistische bedoelingen hebben, wel integendeel”, aldus D’Haese.

Aalst verdedigt joodse carnavalpoppen op Unesco-hoofdkwartier: “Op generlei wijze antisemitische of racistische bedoelingen”
Foto: lds
Door jvh
AANGERADEN