Roeselare weet donderdag of het faillissement opgeheven wordt

Foto: BELGA

Roeselare -

Voetbalclub KSV Roeselare weet donderdagmiddag om 15.30 uur of het faillissement al dan niet opgeheven wordt. Vorige week werd de club uit 1B failliet verklaard nadat openstaande rekening bij een Roeselaarse cateringbedrijf niet werd betaald. De club tekende verzet aan tegen die beslissing.

Volgens KSV Roeselare berust de zaak op een misverstand. De oorzaak is een niet-betaalde restaurantrekening van 28.283,07 euro onder het vorige bestuur. Roeselare ging eten op de pof en talmde om de rekening te betalen. De restauranthouder stapte daarop naar de rechtbank, maar de club – inmiddels overgenomen door nieuwe ­investeerders – stuurde zijn kat. Daarop kon de rechter niet anders dan het faillissement uitspreken.

Deze ochtend bleek tijdens de zitting dat de club nog bij andere leveranciers openstaande schulden geeft. Het Roeselaarse cateringbedrijf, dat ook niet verwacht had dat de club failliet zou gaan, toont nu wel vertrouwen in de club en handhaaft de vordering tot faillissement niet. KSV Roeselare kan ook aantonen dat er op haar rekening voldoende geld staan om die te betalen. De rechtbank doet donderdag al een uitspraak. Wordt het faillissement opgeheven, dan kan het eerste elftal KSV Roeselare al vrijdagavond terug spelen op het veld van Lokeren. Ook de jeugdploegen, die net als het eerste elftal afgelopen weekend niet speelden, kunnen dan terug aan de slag .

Door Bert Feys, bla