Bekendheden nemen iconisch wit hemd van Karl Lagerfeld onder handen

© Photo News

Zonder wit hemd kwam Karl Lagerfeld nooit buiten en dus hebben enkele van zijn beroemde vrienden hun creatieve talenten gebruikt om zo’n kledingstuk onder handen te nemen, als eerbetoon aan de beroemde ontwerper. Ze worden verkocht voor het goede doel.

flb

Het creatieve team van Karl Lagerfeld, onder leiding van Carine Roitfeld, kondigde in juli aan dat ze het project ‘A Tribute to Karl: The White Shirt Project’ zouden lanceren. Daarbij zouden onder meer Cara Delevingne, Kaia Gerber, Gigi Hadid, Kate Moss en Diane Kruger een wit hemd ontwerpen ter nagedachtenis van de op 19 februari overleden Duitse designer. Stuk voor stuk gaat het om vrienden van hem.

De eerste hemden van het project zijn nu voorgesteld. Zeven van die creaties zullen 77 keer geproduceerd worden en allemaal zullen die worden verkocht tegen 777 euro. Niet toevallig werd voor het nummer 7 gekozen, want dat was het lievelingsnummer van Lagerfeld. De opbrengst wordt geschonken aan Sauver la Vie, een Franse organisatie die medisch onderzoek uitvoert aan de Paris Descartes University.

De hemden zijn vanaf 26 september beschikbaar via de webshop van Karl Lagerfeld en die van Farfetch. Op Instagram werd alvast een filmpje vrijgegeven met daarin een groot deel van de deelnemers en hun ontwerpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten